“IS plant dodelijke cyberaanvallen”

Isis troops
We berichten eerder over de plannen van Aonymous IS digitaal te stoppen, maar nu horen we ook van de Britse overheid.

De quote uit de titel komt van George Osborne, de zogenaamde Chancellor of the Exchequer (Britse benaming voor minister van o.a. financiĆ«n). Hij zei dit in een speech op het GCHQ (Government Communications Headquarters), het belangrijkste kantoor van de geheime dienst. De minister zegt de komende vijf jaar meer dan 1,9 miljard pond uit te willen trekken om de strijd tegen cybercrime te intensiveren. Volgens hem monitort het GCHQ momenteel zo’n 450 bedreigingen aan het adres van Britse bedrijven die opereren in markten als defensie, stroom- en watervoorziening:

“From our banks to our cars, our military to our schools, whatever is online is also a target. The stakes could hardly be higher. If our electricity supply, or our air traffic control, or our hospitals were successfully attacked online, the impact could be measured not just in terms of economic damage but of lives lost. They do not yet have that capability. But we know they want it, and are doing their best to build it.”

Ondertussen zei premier Cameron tijdens een diner bij de burgemeester van Londen dat de UK met dezelfde vastberadenheid moet optreden tegen de terroristen als tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen Adolf Hitler.

Onder de slachtoffers in Parijs was een enkele Britse dode, Nick Alexander uit Essex.

Nog geen reacties

    • @ikkee: I don’t agree. Ik denk dat als we een coalitie leger kunnen vormen met Europa, de US Army en Rusland dat ze makkelijk te verslaan moeten zijn. Mensen die er verstand van hebben zeggen dat IS ongeveer 50.000 man is. Obama heeft aangegeven onvoorwaardelijk mee te strijden met de EU. Poetin en Frankrijk zijn al vriendjes. Premier Cameron is er klaar voor. Opruimen. Collaterale schade. Het zij zo. Zo kan het ook niet doorgaan. EU kan de honderduizenden mensen die vluchten voor die 50.000 ook niet meer aan. Ik denk dat dit scenario op korte termijn er aan zit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *