Je kijkt gemiddeld 221 keer per dag op je telefoon

Je kijkt gemiddeld 221 keer per dag op je telefoon
We zijn aan onze smartphones verslaafd, dat wisten we al. Maar hoe vaak kijken we nou écht naar dat scherm dat we altijd bij ons dragen?

Daar is onderzoek naar gedaan door het Britse marketingbureau Tecmark, schrijft SWNS, onder 2.000 smartphone-bezitters. Hieruit blijkt dat we dagelijks 3 uur en 16 minuten naar het display turen, om gemiddeld 221 opdrachten uit te voeren. We starten daarbij om 07:31 uur in de ochtend, waarbij de meesten van ons als eerste de Facebook-app openen. Als de FB-verslaving is gestild gaan we door met het weer en wordt het nieuws gescand, gevolgd door het versturen van één of twee berichten aan vrienden.

Richard Heyes, directeur van Tecmark, heeft er een logische verklaring voor:

“Voor de meeste van ons is het een tweede natuur geworden. Het is zoveel makkelijker om Facebook-updates op je telefoon te checken in plaats van op een computer die nog moet opstarten. We hebben niet zoveel tijd in de ochtend”

In de loop van de dag worden treintijden opgezocht, bankzaken geregeld, games gespeeld en overspoelen we de sociale media met status. Ja, allemaal open deuren, net als de conclusie dat we de smartphone steeds meer gebruiken als lap- en desktopvervanger. Toch worden we weer eens met de neus op de feiten gedrukt, namelijk dat we gemiddeld 1500 keer per week op de telefoon kijken.

Zelf bijhouden hoe vaak je op je smartphone tuurt en of je boven of onder het gemiddelde zit? Het kan met deze app.

Fotocredit: Reddit

2 reacties

  1. Dat is mooi, dan is het gehalveerd ten opzichte van het onderzoek van vorrig jaar waar werd gesteld dat het meer dan 500x per dag was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *