Je kunt helemaal geen Apple apps verwijderen in iOS 10

iOS 10
Laat je niet foppen.

Met iOS 10 is het straks mogelijk om standaard apps te verwijderen. Althans, die indruk wordt gewekt. Eigenlijk verdwijnen de apps gewoon van je homescreen. Craig Federighi, de vice president van software engineer bij Apple, heeft dit bevestigd.

Vanaf dit najaar kunnen iOS 10 gebruikers apps als Calculator, Kaarten en Mail (complete lijst HIER) doen verdwijnen van de iPhone of iPad. Er zijn een hoop standaard apps die men niet gebruikt en eindelijk kunnen deze ‘gewist’ worden. Echter blijven de meeste bestanden van deze app aanwezig op de iPhone/iPad. De ingestelde configuratie wordt gewist en de app zie je niet meer terug op je homescreen, maar in feite is de applicatie onzichtbaar geworden. 100 procent afscheid nemen zit er dus niet bij.

Zoals bekend krijg je slechts zo’n 150 mb ruimte vrij volgens de techgigant wanneer je alle 23 verwijderbare Apple apps doet verdwijnen. De apps kun je weer installeren via de App Store, maar de meeste bestanden zijn dus standaard opgeslagen binnen het systeem van iOS.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *