Laptop met presidentiële mail verkocht voor 60.667 dollar

Laptop met presidentiële mail verkocht voor 60,667 dollar
Maar dit was niet zomaar een laptop met een willekeurige email. Het was namelijk een laptop waarop een president van Amerika voor het eerst een email verstuurde.

De laptop werd door een veilinghuis in Boston aangeboden. Er stond een prijs van 60.667 dollar op het bord toen de hamer viel. Wie de koper is werd niet bekend gemaakt.

De email werd verstuurd door Bill Clinton op een laptop die hij leende van zijn arts in het Witte Huis, Robert Darling. Robert leende de Toshiba Satellite laptop uit aan Bill Clinton omdat hij een email uit de ruimte zou ontvangen. De mail zou verstuurd worden door John Glenn die in 1998 in de Spaceshuttle om de aarde vloog.

In de eerste email aan de Amerikaanse president schreef John Glenn.

“This is certainly a first for me, writing to a president from space, and it may be a first for you in receiving an email direct from an orbiting spacecraft,”

Bill Clinton schreef als antwoord het volgende

“Hillary and I had a great time at the launch, we are very proud of you and the entire crew, and a little jealous.”

De reden waarom Bill Clinton daarvoor nog nooit een email had verstuurd was vanwege de veiligheid. Voordat de laptop werd verkocht heeft Robert Darling vanwege de historische waarde de email opgeslagen en een extra kopie gemaakt op een floppy disk. (via: Gadgets)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *