Lexus toont glimp van werkend hoverboard [video]

Lexus Hoverboard
De autofabrikant zou al anderhalf jaar werken aan het magnetische board.

Lexus laat ons iets nieuws zien in zijn serie ‘amazing in motion‘, en dit keer is het niets minder dan een teaser-filmpje van een heus hoverboard.

Eerst zien we een man op een skateboard rijden. Hij stapt af en loopt naar een superieur alternatief: het hoverboard. Zoals je in de video kunt zien zweeft het board wel – en komt er om de een of andere reden rook van af – maar blijkbaar is men nog niet zo ver dat er ook een persoon op kan zweven, want op dat moment stopt de film. Des ondanks lijkt de mensheid dichter bij een werkend hoverboard dan ooit.

Eerder had Toyota de primeur: dat board zou gebruik maken van perslucht. Ook bij dat prototype werd uit de video niet duidelijk of er nu werkelijk een persoon op gedragen kon worden.

Over de techniek achter het board van Lexus is weinig bekend. Het board zou werken met magneten en heeft zodoende een metalen ondergrond nodig: voorlopig ga je er dus niet op naar je werk. Helaas.

Een teaser-filmpje zie je op autojunk.nl.

13 reacties

  1. Mooi dit. Wordt van Autoblog naar Apparata gestuurd om dan vervolgens voor het filmpje weer door verwezen te worden naar Autojunk. Dat gaat wel wat ver. Ik zoek het filmpje wel op YouTube op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *