LG en Volkswagen gaan samenwerken

GEA concept inside
LG en Volkswagen hebben vandaag bekend gemaakt dat ze samenwerken aan een platform voor slimme auto’s.

Dankzij de samenwerking moeten we bestuurders straks via hun auto verbinding kunnen maken met hun smart home. Zo kunnen slimme apparaten op gemakkelijke wijze vanaf afstand worden beheerd en bestuurd. De komende jaren zullen Volkswagen en LG werken aan:

– De ontwikkeling van technologieën die de connected car en de smart home met elkaar verbinden. Hiermee krijgen bestuurders de mogelijkheid om slimme apparaten in en om het huis te beheren terwijl ze onderweg zijn. Denk hierbij aan het in- en uitschakelen van verlichting, volgen van beveiligingssystemen en het instellen van huishoudelijke apparatuur.
– Een notificatiecentrum dat meldingen op een intuïtieve en veilige manier naar de bestuurder brengt, zodat gebruikers direct kunnen reageren op gebeurtenissen thuis.
– De ontwikkeling van een nieuwe generatie infotainment-technologieën voor connected cars.

In 2015 toonde ItalDesign (subdivisie van VW) de GEA Concept op de Geneve autoshow. Deze auto had zeven belangrijke componenten aan boord, geleverd door LG Electronics. Waaronder een holografische display die je kon aansluiten op een smart-watch, en een achtercamera waarmee je zijspiegels overbodig werden.

Deze maand werd LG geselecteerd als strategische partner voor de elektronica van Volkswagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *