Man gearresteerd na drone-vlucht naast passagiersvliegtuig

Drone versus vliegtuig
Het is in één klap weer duidelijk waarom drones niet overal mogen vliegen.

Populaire drone-ontwikkelaar DJI is al een tijdje bezig met ‘geofencing‘. Deze feature zorgt ervoor dat een drone uit zichzelf niet in no go-zones terechtkomt, zodat een (potentieel) ongeluk voorkomen wordt. Aangezien de functie blijkbaar niet op alle DJI-drones zit, heeft dit laatst voor nogal een groot gevaar gezorgd.

In China is een man namelijk zeer recent gearresteerd, nadat hij wel héél dicht bij een passagiersvliegtuig had gevlogen met zijn drone. De man verraadde zichzelf toen hij videobeelden van het gevaar online had gezet. Daarin valt te zien dat de drone letterlijk in het gezichtsveld van het vliegtuig zat.

Gelukkig voor alle inzittenden is er verder niets gebeurd, maar de betreffende vliegmaatschappij Capital Airlines heeft felle kritiek geuit op de drone-bestuurder. Niet lang nadat de authenticiteit van de video werd vastgesteld, heeft de lokale politie de verantwoordelijke opgespoord en gearresteerd vanwege het in gevaar brengen van de openbare veiligheid.

In een reactie meldt DJI dat het als marktleider op het gebied van easy-to-fly fotografietools (lees drones) het sterk afraadt om deze technologie te gebruiken in gebieden die de veiligheid van bemand vliegtuigverkeer in gevaar brengen.

Nog geen reacties

    • @fijnkonijn: Het zijn eigenlijk ook heel bizarre beelden. Je vraagt je tijdens het bekijken van het filmpje af waar die drone blijft, totdat je je realiseert dat die videobeelden mét die drone zijn gemaakt :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *