Marktaandeel Windows Phone groeit met 91 procent

Windows Phone marktaandeel
Kevin Turner, COO van Microsoft, maakte vandaag op de Worldwide Partner Conference bekend dat het marktaandeel van Windows Phone flink gestegen is.

Op de Worldwide Partner Conference, die in Washington wordt gehouden, presenteert Microsoft zijn nieuwe producten en diensten. Ook kwam het techbedrijf met meerdere statistieken. Volgens Turner is het besturingssysteem met 91 procent gegroeid. Dat zou betekenen dat Windows Phone twee keer zo groot is geworden.

De voorlopige score staat nu op tien procent marktaandeel in acht landen. Niet verkeerd in een markt die vooral gedomineerd wordt door Android en iOS.

Microsoft liet weten nu in veertien landen de overhand te hebben op Apple. Een gegeven waar ze blijkbaar best trots op zijn, want Microsoft heeft nu ook wereldwijd zijn pijlen gericht op Apple en wil na Android het grootste mobiele besturingssysteem worden.

Nog geen reacties

  1. Sinds januari bezit ik ook een Nokia die voorzien is van Windows Phone… Het is overzichtelijk, werkt snel en het is goed naar je eigen smaak aan te passen. Iets dat ik na 3 jaar Android niet kan zeggen, vastlopen, opnieuw opstarten en ga zo maar door.

    • @autobart: Volgens mij ligt dat vastlopen niet aan Android an sich, maar meer aan de soms loeizware skins die sommige fabrikanten (Samsung, HTC…) veelal over Android heen gooien, al dan niet in combinatie met tientallen, zo niet honderden Mb’s aan (niet verwijderbare) bloatware waar niemand om heeft gevraagd. Het eerste waar ik tegenwoordig op let als ik een andere telefoon uitzoek, is hoe het is gesteld met de aanwezige hoeveelheid ram-geheugen en in welke mate de fabrikant het Android OS al heeft ‘opgeleukt’ (lees: verneukt).

      Wat Windows Phone betreft, heeft Microsoft op dat vlak de teugels veel strakker aangetrokken in vergelijking met Google. En ik geef toe, dat heeft soms ook wel z’n voordelen.

  2. Heb de livestream zo goed als helemaal gevolgd. Het woord productivity word om de vijf minuten erin gestampt. De tweet van Tim Cook werd nog even aangehaald. Zelfs Apple producten worden geproduceerd met windows 🙂

  3. Tja, ik zou best een een WP willen kopen, maar er zijn 3 apps waar geen alternatief voor is.
    En juist apps is zo belangrijk op een tablet/smartphone

    * spotify connect functie
    * Pioneer control app
    * Yatse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *