Matchstick is Mozilla’s antwoord op Chromecast

MatchStick
Het succes van de Chromecast van Google is Mozilla niet onopgemerkt voorbij gegaan. Vandaag werd de Matchstick onthuld, een directe concurrent voor de Chromecast.

Deze HDMI-dongel wordt op dit moment alleen via Kickstarter verkocht, waar het bedrijf honderdduizend dollar mee op hoopt te halen. Als je deze Kickstarter voor 12 dollars steunt krijg je jouw eigen Matchstick al thuisgestuurd. Zodra de Matchstick daadwerkelijk gelanceerd wordt, zal hij 25 dollar kosten, wat tien dollar goedkoper is dan een Chromecast.

Hetzelfde als Chromecast
Voor de rest doet Matchstick exact hetzelfde als de concurrent van Google. Via een hdmi-ingang stop je de dongel in je tv, en vervolgens stream je met een tablet, pc of smartphone allerlei websites en video’s naar je scherm toe.

Omdat zowel Firefox OS als Matchstick open source is, kunnen Chromecast-apps gemakkelijk overgezet worden naar deze variant. Als voorbeeld zien we op de Kickstarterpagina al logo’s van Netflix, YouTube, HBO GO en Spotify. Of deze services daadwerkelijk bevestigd zijn, is niet bekend.

Wees er snel bij
Als je Matchstick via Kickstarter ondersteunt, krijg je rond februari 2015 een exemplaar thuisgestuurd. Het project is op het moment van schrijven nog niet van start gegaan, maar de kans is groot dat de voorraad aan exemplaren snel uitgeput zal zijn. In de komische trailer op hun pagina zijn ze er in ieder geval duidelijker over: “It’s better than Chromecast, give us your money.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *