Meer details over ‘uitgestelde’ Galaxy S8 duiken op

Samsung
Late release of niet: de geruchtenstroom blijft op volle toeren draaien.

Waar we vorige week verrast werden met de eerste foto’s van het nieuwe Samsung-vlaggenschip, daar mogen we het deze week doen met enkele interessante nieuwe details rondom de Galaxy S8. Of het nieuwe design de consument aanspreekt is afwachten geblazen, maar qua hardware lijkt het toestel zeker niet teleur te gaan stellen.

SamMobile meldt namelijk dat het nieuwe vlaggenschip wordt voorzien van maar liefst 3250 mAh aan accucapaciteit. Dat is 250 mAh meer dan bij de Galaxy S7, die het zeker een dag uithoudt op één volle accucyclus. De Edge-versie wordt met 3750 mAh aan accucapaciteit uitgerust: 150 mAh meer dan de S7 Edge.

Een ander interessant nieuwtje is dat de Galaxy S8, net als de OnePlus 3(T), naar verluidt wordt uitgerust met een flinke 6GB aan werkgeheugen. Helaas is de kans groot dat de 6GB RAM-versie alleen in China verkocht gaat worden. In Europa zouden we het moeten doen met ‘slechts’ 4GB RAM.

Ook verschillen de versies qua opslaggeheugen: 64GB intern opslaggeheugen voor de 4GB RAM-versie ten opzichte van 128GB aan opslagcapaciteit voor de 6GB RAM-versie. Waarom Samsung (vermoedelijk) voor deze aparte strategie kiest, is niet duidelijk.

De officiële releasedatum van de Galaxy S8 vindt plaats op 29 maart, enkele weken later dan de Galaxy S7 in 2016. In de tussentijd vermaken we ons nog prima met de vele geruchten rondom het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Nog geen reacties

  1. In principe is 4GB RAM meer dan voldoende voor een smartphone. Een iPhone 7 zit op 3GB RAM en de Plus op 4GB, bijvoorbeeld. Alhoewel je met 6 GB wel lekker voorbereid bent op de toekomst, zeker met de telkens zwaardere websites ed.

    • @willeme: en dat is precies de reden, de toekomst. De meesten kopen een smartphone en doen daar minstens 2 jaar mee. Iets wat nu de standaard en dus voldoende kan over 1 jaar krap zijn.

      IOS is ook anders dan Android.. Android geeft gebruikers veel meer ruimte mbt multitasking en customizen en dat kost veel geheugen.

      • @turbobrick: Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen. Ik heb zo wel een Android als IOS smartphone als tablet en met beide ervaring.

        Android heeft als besturingssysteem een paar voordelen, inderdaad qua customizen is het drie stappen verder. Sterker nog, IOS is extreem behoudend. Dat je de programma icoontjes nog steeds niet neer kan zetten waar je wilt is eigenlijk bizar anno 2017. Dat er nog steeds geen fijne widget zijn die Android al jaren heeft, is ook opmerkelijk.

        Aan de andere kant: Apple producten blijven veel langer voorzien van updates. Mijn stokoude iPad krijgt nog updates terwijl de Android tablet die al járen niet meer heeft gehad. Voor de smartphone geld hetzelfde. Ondanks dezelfde specs als mijn iPhone 5, is de Sony veel trager en lelijker. Om maar te zwijgen over bouwkwaliteit en afwerking.

        Daarbij valt mij ook op dat Apple producten vaak veel beter gebruik maken van hun (mindere) specs. Op zich ook logisch, want ze hoeven de software perfect te maken voor een paar hardware producten, in tegenstelling tot Android. Dat moet op zeer veel producten passen. Tel daarbij op dat de updates veel te snel stoppen en je geeft precies aan waarom IOS producten een betere keuze zijn. ‘Iets wat nu de standaard en dus voldoende kan zijn kan over 1 jaar krap zijn’. Dan is het wel lekker dat je een telefoon hebt met uitstekende software 😉

        Ik ken overigens niemand die meer dan 2 jaar met zijn telefoon doet.

        • @willeme: goede analyse Willeme! Er bestaan echter genoeg mensen die wél langer dan 2 jaar met hun smartphone doen. Denk hierbij aan wat oudere consumenten die niet de behoefte hebben om het nieuwste van het nieuwste steeds binnen te halen.

          Dat de update-cyclus voor hen stopt, zal ze waarschijnlijk niet zo bezighouden, maar jammer is het natuurlijk wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *