Met deze app bedien jij straks een Ford op afstand

Sync Connect
Ford heeft afgekeken bij andere autofabrikanten en komt met een eigen app voor in- en bij de auto.

Verschillende merken zoals BMW-i en Tesla bieden al een vergelijkbare app aan. Recent kwam Volkswagen zelfs met een landelijke campagne om zijn app te promoten. Sync Connect van Ford is dan ook eigenlijk mosterd na de maaltijd. Met de app is het mogelijk om de auto op slot te zetten, of van het slot te halen. Ook kan de auto op afstand worden gestart en kun je zelfs een bepaalde tijd instellen wanneer de motor moet gaan draaien. Wat bijvoorbeeld erg handig is in ijzige wintertijden.

Ook aan demente mensen is gedacht. Door middel van GPS kun je de auto terugvinden. Ook zijn zaken als de hoeveelheid benzine in de tank, oliepeil, bandendruk en de status van de accu op te vragen. Hoewel de auto op afstand te starten is, heb je de sleutel nodig om daadwerkelijk weg te rijden. Ook werken de functies in de app alleen door middel van een zelf ingestelde beveiliging.

Ford brengt pas in 2017 de techniek op de markt. Onduidelijk is welke modellen werken met de app, al zal de Amerikaanse Escape het eerste model zijn die de technologie ondersteunt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *