Met een Apple Watch hoeven diabetici niet meer te prikken

Apple-Watch-Glucose-meter
Je bloedsuikerspiegel in de gaten houden, is voor diabetici van groot belang. Dankzij een speciale app kan de wearable van Apple ineens het beste hulpmiddel worden voor mensen die lijden aan suikerziekte.

Een tijdje terug berichtten we al over een kleine plaksensor die het bloedprikken voor diabetespatiƫnten overbodig maakte. Als de Apple Watch in april gelanceerd wordt, kan het echter nog gemakkelijker worden om je bloedsuikerspiegel op ieder moment van de dag in te zien.

DexCom
The Wall Street Journal schrijft vandaag over de app van het Amerikaanse DexCom, die middels de Apple Watch het bloedsuikergehalte meet zonder prik. Een bijbehorende iPhone-app laat via een grafiek op ieder gewenst moment zien of de drager van de smartwatch op het juiste niveau zit.

Apple-Watch-suikerziekte

Het enige wat de patiƫnt voor de rest nog nodig heeft is een kleine sensor die de metingen om de vijf minuten doorstuurt naar de Apple Watch. De app moet net zoals de Apple Watch in april verschijnen.

Meer medisch
De kans is groot dat we in de toekomst meer van dit soort medische apps voor de wearable van Apple tegen zullen komen. De Amerikaanse Food and Drug Administration versoepelde onlangs haar regels voor apparatuur, wat het makkelijker maakt voor dit soort apps om aan de man gebracht te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *