Microsoft herleeft oude tijden met website uit 1994

Eerste website van Microsoft
Microsoft denkt weer eens terug aan de jaren 90. Een tijd waarin we niet konden wachten op Windows 95, maar ook een tijd waarin Microsoft het populairste techbedrijf was.

Microsoft’s eerste website ging twintig jaar geleden voor het eerst online. En om dat te vieren heeft het techbedrijf de homepage weer online gezet. Microsoft.com was een van de eerste websites die bestond, schrijft het bedrijf in een van zijn blog posts.

Mensen die twintig jaar geleden met een inbelverbinding terecht kwamen op microsoft.com, kwamen terecht op de site die nu online staat. De makers van de site herinneren zich het nog als de dag van gisteren: voor veel gebruikers duurde het zo’n 5 seconden voordat de hele pagina was geladen.

Het bleek nog een hele klus om de website van 1994 in zijn oude staat te herstellen. Ontwikkelaars moesten stap voor stap achterhalen hoe de antieke website destijds in elkaar is gezet. Vandaag de dag werken er zo’n 30 mensen aan de website van Microsoft, die maandelijks 20 tot 30 miljoen unieke bezoekers trekken.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het techbedrijf terugdenkt aan de jaren 90. Vorig jaar kwam het bedrijf namelijk met een nostalgische reclame, die het tot 48 miljoen views schopte.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *