Microsofts smartwatch gaat langer mee dan een dag

Microsofts smartwatch gaat langer mee dan een dag
Watch out, Apple, Samsung en Google. Jullie krijgen er een geduchte concurrent bij op smartwatch-gebied.

Ingewijden melden aan zakenblad Forbes dat Microsoft binnen enkele weken met een eigen wearable komt. Dragers van het nu nog naamloze Microsoft-horloge kunnen er straks hun hartslag mee meten, monitoren hoeveel calorieën zij verbranden en nog meer gezondheidsgegevens verzamelen. In de maanden na de lancering zullen nog meer functies gepresenteerd worden, die meer kunnen dan een fitnessapp.

Een andere opvallende eigenschap van Microsofts horloge zou zijn dat ‘ie aan meerdere besturingssystemen kan worden gekoppeld. Apple’s Watch werkt alleen met iOS, Android Wear-apparaten alleen met Android, maar Microsofts wearable moet met zowel Android, iOS als Windows (Phone) overweg kunnen. Het ligt in lijn met Microsoft-ceo Satya Nadella’s strategie om meerdere besturingssystemen te omarmen. Iets dat hij ook al deed door Office naar de iPad te brengen.

Verder wordt de smartwatch een accuduur van twee dagen toegedicht. Bij de huidige smartwtaches zoals de Motorola Moto360 is dat doorgaans niet meer dan één dag.

Voor het eind van het jaar zou de Microsoft smartwatch al in de winkel moeten liggen, maar een precieze lanceerdatum werd door Forbes niet genoemd. Microsoft wilde niet op de geruchten ingaan.

Lees ook: 15 Smartwatches van 1946 tot 2015

Foto: de vergeten SPOT Smartwatch uit 2004

Eén reactie

  1. Als er nu eens een fabrikant een smartwatch op de markt brengt met een hartslag en bloeddruk meter waarbij je je poot niet stil hoeft te houden dan hadden sporters er ook nog wat aan. Wie gaat er nu stil staan tijdens het hardlopen om zijn hartslag checken?
    En voor de medische tak kan het ook erg handig zijn, dan kan een horloge een seintje geven als de hartslag te hoog word zonder dat de patient onder de plakkers hoeft te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *