Mouse-Box: je complete PC zit in deze muis

Mouse-Box
Moderne techniek maakt steeds compactere hardware mogelijk, dus waarom geen complete PC wegwerken in je muis? Dat is precies de vraag die een aantal Poolse ontwerpers stelden voordat ze aan de slag gingen met een prototype.

Wat we hier zien lijkt op een muis en werkt als een muis, maar herbergt tegelijkertijd een complete PC. Verwacht geen brute krachtpatser, maar een bescheiden computer met 1,4 GHz ARM Cortex-processor, 128 gigabyte flashgeheugen, WiFi, micro HDMI-aansluiting en 2 USB 3.0-poorten. Het enige dat je nodig hebt is een beeldscherm en toetsenbord. Een speciale muismat voorziet de Mouse-Box van stroom.

Mouse-Box features

Dan het slechte nieuws. Het team achter de Mouse-Box is nog op zoek naar financiering van het project, evenals mensen of bedrijven met technische kennis om het prototype verder te verbeteren. Kans dat we deze “Muis-PC” erg vlot in productie zal gaan is vooralsnog niet overdreven groot, maar uiteindelijk begint alle met een goed idee. Tot het zover is, is de Guleek i8 misschien een goed alternatief.

[gv data=”4z_DOsbm1X8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *