Naamsverandering voor groter Galaxy S8 model

Samsung
Een van de meest interessante Android-smartphones van 2017 neemt afscheid van haar Edge.

Nog enkele weken geduld en de nieuwe Galaxy S8-modellen liggen in de winkel. Zowel de standaard als de grote versie van het vlaggenschip moeten een grote hit worden volgens Samsung. Een van de redenen voor het verwachte succes is het gebogen scherm voor beide modellen.

Dit lijkt echter ook de oorzaak van de naamsverandering voor het grotere Galaxy S8-model. Waar vorige modellen de term ‘Edge’ gebruikten om het verschil aan te tonen, daar wordt het grote Galaxy S8-model nu aangeduid als Galaxy S8+, aangezien beide modellen over een gebogen Edge-scherm beschikken. Dit blijkt uit een gelekte foto van de populaire lekker Evan Blass.

Het speciale plusteken is echter niet helemaal nieuw voor Samsung-toestellen. Voor de Galaxy S6-lijn is er namelijk ook een Galaxy S6 Edge+-versie op de markt gekomen in 2015. Dit toestel was simpelweg een grotere versie van de Galaxy S6 Edge.

De naamsverandering brengt ook een belangrijke vraag met zich mee: stopt Samsung definitief met de term ‘Edge’, of kunnen we alsnog een speciale Edge-versie verwachten later dit jaar? Het lijkt erop dat de term ‘Edge’ simpelweg niet meer nodig is. Wel zou er een Edge-model van de Galaxy Note 8 kunnen komen, aangezien de phablet normaal over een plat scherm beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *