Nederlander na boete voor Popcorn Time-gebruik: “Kut!”

Boete voor Nederlander na gebruik Popcorn Time
We schrijven er de afgelopen weken steeds vaker over: Popcorn Time-gebruikers die een waarschuwing krijgen van copyright-instanties. Voor de Nederlander Sander kwam die waarschuwing te laat.

De 17-jarige student loopt stage in Duitsland, waar Popcorn Time-gebruikers regelmatig beboet worden. Daar was Sander echter niet van op de hoogte, tot zijn huisbaas en stagebegeleider hem vroeg of hij de illegale streamingdienst weleens gebruikte. “Ja dus, ik had wel wat series en films bekeken via Popcorn. Dat heb ik ook eerlijk tegen haar gezegd”, aldus de student tegenover RTL Nieuws.

De boete bedroeg 1090 euro en dat brengt Sander behoorlijk in de problemen. “Ik ben ook erg zenuwachtig, want hoe moet het nu verder? Die 1000 euro krijg ik niet zomaar bij elkaar. We zijn wel bezig met advocaten om te kijken hoe we dit kunnen oplossen. Ik heb er maar één woord voor: kut!”

Nog geen reacties

  1. Duitsland is GEEN Nederland … We hebben dit wel vaker gezien en ze spelen in op de angst van mensen.
    Eer je hier die boete krijgt moet er nog best wel wat gebeuren ….

    Ze hopen op een 2 delig effect:

    1- Dat mensen de boetes betalen uit angst voor hoge proceskosten, en dus inkomsten
    2- Dat dit mensen afschrikt en dus in weze popcorntime (en dergelijke services) tegelijkertijd onschadelijk maakt.

  2. De filmindustrie is ‘winning this battle’… Slappe gelul over dat ‘BREIN en consulten er niets van snappen’ is zeker niet het geval. De groep downloaders zal alleen maar kleiner worden. Wanneer de eerste brieven met schikkingsvoorstellen op de nederlandse matten vallen, zal ook in NL het illegale downloaden flink de kop in worden gedrukt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *