Is dit de vetste fiets ooit?

Nederlander ontwerpt Epo-fiets
Nee, je hoeft niet aan de bloeddoping op deze bijzondere fiets te rijden. Hij ziet er niet alleen speciaal uit, hij komt ook nog eens van Nederlandse bodem.

Tja, die naam… De gemiddelde Nederlander zal niet zonder bedenkingen op de Epo-fiets stappen, want de link met doping is al snel gemaakt. De fiets is een idee van Bob Schiller, die van ons fietsliefhebbende land dé hotspot voor fietsenproducenten wil maken. Hij vindt namelijk dat we zelf te weinig fietsen produceren en wil daar verandering in gaan brengen.

EPO fiets

De fiets van Schiller is gemaakt van een sterk, maar licht aluminium frame. Daarnaast kunnen we niet ontkennen dat hij oog voor detail heeft, getuige de bijzondere handvatten en de tank-ketting. Je zult dus zeker opvallen als je op je Epo door de stad fietst.

De Epo-fiets ziet er niet alleen behoorlijk minimalistisch uit, hij is ook op een minimalistische manier te produceren. Schiller heeft er namelijk op gelet dat de productietijd laag blijft, zodat de fiets tegen een aantrekkelijke prijs gemaakt kan worden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *