Nederlandse brandweer gaan vuur bestrijden met drones

Eindelijk: Nederlandse brandweer gaan vuur bestrijden met drones
Mogen we dan meteen een livestreampje van de branden op YouTube, brandweer?

De veelzijdigheid van drones wordt onderschreven door de brandweerregio’s Twente en Midden- en West-Brabant. De spuitgasten zullen daar binnenkort een Altura ATX8-multikopter met vier armen inzetten. Nee, het is geen blusdrone (jammer, zou tof zijn), hij wordt gebruikt om extra informatie vanuit de lucht te krijgen om brandweerpersoneel te ondersteunen.

De drone beschikt over twee camera’s, waarvan Ă©Ă©n infraroodcamera. De gemiddelde snelheid van het apparaat ligt op 25 km/u. Beelden worden niet opgeslagen, maar alleen live op de laptop van de dronepiloot getoond.

Alleen overdag

Brandweer Twente heeft voor de inzet van Argus een aantal scenario’s beschreven: het in kaart brengen van grote branden, het opsporen van slachtoffers in water of onder ijs of het krijgen van overzicht bij grote verkeersongevallen. Er zijn wel de nodige regels aan verbonden. Hij vliegt alleen bij daglicht, als het vorstvrij is, bij niet teveel bewolking of wind. De piloot moet Argus altijd in zicht kunnen hebben.

In 2014 werd al een demonstratie met de drone gedaan, hieronder te zien:
[gv data=”JhtrCWdN8Zs”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Het is niet direct het filmwerk die je duidelijk maken dat het door een of andere plaatselijke nieuwszender is gefilmd, maar de achtergrondmuziek. Waar halen ze die toch vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *