Nederlandse sites al dagen op zwart na storing Mijndomein

De technici van Mijndomein doen het rustig aan
Ervaring als crisismanager? Webhost Mijndomein schijnt nog wel een goede te kunnen gebruiken, dus sla je slag.

Het zou goed kunnen dat je de afgelopen dagen probeerde je favoriete sites te bezoeken, maar niet verder kwam dan een witte pagina met een foutmelding over de database-connectie. Grote kans dat deze website gehost wordt door Mijndomein. Niet alleen omdat zij verantwoordelijk zijn voor ruim 500.000 domeinnamen, maar vooral omdat zij al sinds afgelopen vrijdag kampen met een hardnekkige storing.

Wat er precies aan de hand is, houdt Mijndomein het liefst zo vaag mogelijk, al is wel duidelijk dat de problemen te herleiden zijn naar het MySQL-platform. Verder zwijgt het hostingbedrijf over de problemen en blijft het onduidelijk wanneer de duizenden getroffen websites weer naar behoren werken.

Dat leidt tot woedende reacties op sociale media, omdat veel Mijndomein-klanten bezoekersaantallen zien kelderen. Dat is niet alleen vervelend, maar kost in veel gevallen simpelweg geld.

Tweets over Mijndomein

Overigens is de website van Mijndomein zelf wel online (natuurlijk gehost op een andere server), maar ook daar valt weinig nieuws te bespeuren. Sterker nog: Mijndomein verwijdert oude updates, zodat minder snel duidelijk is hoe lang de storing al aanhoudt.

Het bedrijf verwacht de problemen komende nacht pas te kunnen oplossen, maar zei dat de voorgaande dagen ook. Een behoorlijk risicovolle planning, aangezien er morgen een nieuwe werkweek begint. Mocht de webhost zijn zaakjes dan nog steeds niet voor elkaar hebben, dan kan het klantenbestand van de concurrentie weleens flink gaan groeien.

5 reacties

  1. Beetje een tegenstrijdig artikel. Je schrijft : “.. blijft het onduidelijk wanneer de duizenden getroffen websites weer naar behoren werken.”

    Maar je zegt vervolgens “Het bedrijf verwacht de problemen komende nacht pas te kunnen oplossen”.

    Dit staat ook op de nieuws site van mijndomein vermeld.

    Ik ben net als anderen ook getroffen door deze storing, bijzonder vervelend uiteraard. Ik hoop dat mijndomein de storing snel heeft opgelost.

  2. heb dit een half jaar geleden ook gehad met exacthost… heb er als het goed is, van geleerd: de domeintokens vooraf opvragen, of bij een andere provider zodat je anytime weg kan.. heb destijds in het weekend, na 2 dagen storing het belangrijkste verhuisd… de storing duurde toen 6 dagen…

  3. Mijn site is weer online gelukkig, dus mijndomein heeft haar verwachting waargemaakt. Ik heb wel de indruk dat het hier maar een klein deel van de klanten betreft. Ik ken genoeg concullegas die geen problemen hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *