Nederlandse techjournalist stopt chip in zijn arm

NFC-chip
Een techjournalist van Webwereld en Computerworld krijgt een NFC-chip in zijn arm. Hiermee hoopt hij het nut en de gevaren ervan te ontdekken.

RĂ©ne Schoemakers van Webwereld en Computerworld stelt zijn lichaam beschikbaar voor de wetenschap. Hij laat op 25 september een chip in zijn arm zetten en zal een jaar lang kijken hoe zijn leven erdoor verandert.

Kans voor ontwikkelaars
Aanstaande donderdag gaat hij meteen aan de slag met de chip door op de IT Innovation Day tal van toepassingen te testen. Daarna is het de beurt aan ontwikkelaars om applicaties te ontwikkelen die hun voordeel doen met NFC (Near Field Communication).

Naast dat Schoemakers dus een proefkonijn is voor app-ontwikkelaars, wil hij ook zien welke problemen de chip op kan leveren in het dagelijks leven. Denk hierbij aan winkelalarmen die afgaan, veiligheidssystemen op vliegvelden die problemen opleveren enzovoorts. Ook is hij benieuwd of de chip te hacken valt, en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

Blog
Benieuwd naar de bevindingen van Schoemakers? Zijn eerste blog over dit experiment is hier te lezen.

“Komende donderdag is het zo ver, dan gaat de naald erin. Dan gaat een jaar van start waarin onderhuids altijd maar weer dat vervelende, knagende gevoel van Big Brother sluimert. Een jaar waar ik zeer naar uitkijk.”

Ben jij zelf ook wel in voor een chip in je lichaam? Voor 99 dollar kun je er eentje bestellen via deze website. De chip komt geleverd met een spuit zodat je hem gemakkelijk in kunt brengen.

Gebruiken op eigen risico natuurlijk, want deze chip is nog niet getest en wat de gevolgen er van zijn is dus ook nog niet bekend. Misschien is het dus slim om even een jaartje de avonturen van Schoemakers af te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *