Netflix grootste favoriet onder videodiensten in Europa

Netflix
Het mag geen hele grote verrassing zijn dat de bekende streamingdienst de grootste jongen is in Europa. Hoe verhoudt de videodienst zich tegenover de concurrentie?

Volgens onderzoeksbureau Statista geven consumenten in het, toch wel ruime aanbod van streamingsdiensten, de absolute voorkeur aan het Amerikaanse Netflix. Veertig procent van de huishoudens in Frankrijk en Duitsland maken gebruik van de videodienst. De andere zestig procent is in handen van de lokale markt. Ook in Nederland zijn we niet vies van een Netflixje. Ongeveer 1,3 miljoen Hollanders zijn aangesloten bij de streamingdienst, wat neerkomt op zo’n 17 procent. Als lokale concurrent kennen wij onder andere Pathe Thuis, Videoland en NPO Plus.

In het onderzoek springt Engeland er absoluut uit: Van alle huishoudens die over een streaming-abonnement beschikken zit 80 procent bij Netflix. Het Amerikaanse bedrijf verwacht in de toekomst nog verder te groeien en een nog groter marktaandeel te pakken. Zowel in Europa als in de VS.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *