Nieuwe accu’s van LG: getrapt, gebogen en in een kabel

LG kabel batterij
Dat technologische ontwikkelingen niet stil staan bewijst LG Chem maar weer eens. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is momenteel druk bezig met drie innovatieve manieren om accu’s te verwerken in apparaten. De meest interessante is wellicht nog wel een accu die verwerkt is in een kabeltje. Denk eens aan de mogelijkheden!

In de LG G2 wordt al een zogenaamde ‘Stepped Battery’ toegepast, oftewel een accu die gestapeld/getrapt is en daardoor niet de vorm van een blok heeft. Omdat telefoons en gadget vaker rondere vormen krijgen kan met behulp van deze techniek een accu gemaakt worden die beter de ruimte opvult.

LG Stepped Battery

Dat LG op het punt staat om een gebogen telefoon te lanceren is een publiek geheim. LG Display toonde onlangs al een gebogen scherm en LG Chem kondigt nu aan dat onlangs begonnen is met het massaal produceren van gebogen accu’s voor toekomstige telefoons van LG Electronics. Dit type accu zal ook gebruikt worden in horloges en slimme brillen volgens LG.

Tot slot is LG Chem nog bezig met accu’s die verwerkt zijn in snoertjes/kabels. En zoals hierboven te zien is kan je daar zonder problemen een knoop in leggen. Dit type accu zal pas over enkele jaren in productie genomen kunnen worden, maar een interessante ontwikkeling is het zeker.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *