Nieuwe Mac mini: zo compact, amper te upgraden

Mac-Mini-Reparatie
Zelf je Mac mini repareren of upgraden? Vergeet het maar!

De website iFixit haalde de Mac mini uit elkaar om te zien hoe gemakkelijk het is om de nieuwe mini te demonteren. De originele Mac mini uit 2012 scoorde nog een nette 8 op de “repairability scale”, vooral dankzij de eenvoudig te verwijderen onderkant en het feit dat je zonder problemen het werkgeheugen kon vervangen.

Gesoldeerd
Je raadt het al: de nieuwe Mac mini heeft deze toegankelijke onderkant niet. Bovendien is er een nieuwe metalen plaat aangebracht, die vastgemaakt zit met stevige “security-schroeven”. Tot overmaat van ramp is het werkgeheugen aan het moederbord gesoldeerd. Hierdoor zijn de mogelijkheden om te upgraden alleszins beperkt. Feitelijk kun je hooguit de Fusion Drive vervangen, want de rest van de onderdelen is gesoldeerd. Verder is er slechts één SATA-poort aanwezig, terwijl er dat bij het vorige model nog twee waren.

Al met al geeft iFixit de nieuwe Mac Mini met een 6 nog nog net een krappe voldoende. Dit vooral doordat je je niet door een laag lijm hoeft te worstelen om in de behuizing te komen.

[gv data=”pPBgOHqdr3Y”][/gv]

Eén reactie

  1. Waarom zijn er altijd zoveel Apple berichten, zelfs als ze niet echt boeiend zijn?

    Zelfde geldt overigens voor de Macbook Air/Pro. Ja hij is nu weer nog net iets dunner…. maar in de IT ken ik redelijk wat mensen die bij twijfel geen Macbook kochten om deze reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *