Nieuwe sneaker heeft speciale 3D-geprinte tussenzool

New Balance 3D Print
Een nieuwe sneaker van New Balance komt met een 3D-geprinte tussenzool, waarbij gebruik wordt gemaakt van loopdata van atleten.

Laten we met het slechte nieuws beginnen: de Zante Generate, zoals de schoen heet, is inmiddels alweer uitverkocht. Amerikanen konden hem voor 400 dollar kopen via de site van New Balance en bij de flagshipstore in Boston. Na een paar uur hadden alle 44 exemplaren een eigenaar gevonden. De New Balance-CEO noemt het ‘een stukje geschiedenis op gebied van hardlooptechnologie’.

De speciale zool is ontworpen door Nervous Systems en is gemaakt van een nieuw materiaal, dat luistert naar de naam DuraForm Flex TPU. Data van atleten (daarbij gaat het om de drukpunten tijdens het rennen) werd via een nieuw ontwikkeld algoritme vertaald naar een nieuwe structuur, die lijkt op die van menselijk bot. Meer druk betekent een dichtere structuur, minder een structuur die wat meer open is. Volgens hoofd innovatie bij New Balance Katherine Pretrecca zou je zo de middenzool kunnen voelen meebewegen met je voet.

Of er op een later moment nog meer paren worden gemaakt en of deze ook in Nederland verkrijgbaar komen is op het moment van schrijven niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *