Nokia gaat supersnel draadloos internet testen

Da's heel veel internet
Hee, ze zijn er nog! De mensen van Nokia gaan nu ons internet onderweg verbeteren.

Wie dacht dat ze met de laatste 6310 uit beeld waren verdwenen heeft het mis. Hun Lumia’s heten dan wel Microsoft tegenwoordig, maar de antennes en de netwerken komen grotendeels nog steeds van onze Finse vrienden. En ze hebben een nieuwe trucendoos opengetrokken om het internet veel sneller te maken.

We berichtten er hier op Apparata al een eens eerder over, een nieuwe technologie genaamd pCell. Die technologie – ontwikkeld door Artemis – maakt gebruik van de overlap in de netwerken van telefoonantennes. Normaalgesproken zijn die overlappingen juist een recept voor ruis op de verbinding, maar de nieuwe pCell-techniek gebruikt de overlaps juist.

Daardoor moet er een netwerk ontstaan dat wel 50 keer de capaciteit heeft van het huidige netwerk. Dus het internet wordt niet alleen sneller, maar als je bijvoorbeeld in een voetbalstadion staat, is er ook altijd genoeg internet voor je. Kun je lekker plaatjes naar instagram uploaden tijdens de wedstrijd.

En dat is handig, want we verstoken nogal wat gigabytes de laatste jaren, en nu T-Mobile een beetje aan het strooien is met gratis GB’s kan wat extra capaciteit natuurlijk geen kwaad. Het is alleen nog even wachten, want de tests beginnen pas in 2016.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *