‘Nokia vlaggenschip wordt must have voor audiofielen’

Nokia 6
Nieuwe audiotechnologie verpakt in het vernieuwde Finse techbedrijf.

Op het Mobile World Congress trakteerde HMD Global ons voor het eerst wat het bedrijf onder de merknaam Nokia kan presteren. Hoewel de low- en mid-range smartphones Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en de vernieuwde 3310 allemaal leuk, aardig en heel stevig zijn, wachten we nog steeds op het te verwachten vlaggenschip, dat vermoedelijk de naam Nokia 9 draagt.

Naast de geruchten rondom een hoogwaardige Carl Zeiss-lens gaat de aandacht nu uit naar de nieuwe OZO audiotechnologie. Dankzij deze feature moet het Nokia-vlaggenschip hét toestel worden op het gebied van audio-opnames maken, waardoor onder meer de virtual reality-beleving een boost mag verwachten.

In een notendop is OZO Audio een voornamelijk software-gebaseerde technologie waarmee elke camera of smartphone audio-opnames in ‘360 graden’ kan maken. Het enige wat hiervoor nodig is, zijn een minimum van twee microfoons en een aanbevolen aantal van vier. De feature is ook onderdeel van Nokia’s OZO VR-platform, waarover we in de toekomst meer van zullen horen.

Door deze feature lijkt de LG V20 op het gebied van audio in ieder geval een waardige opvolger te krijgen. Verder lijkt de Nokia 9 te gaan beschikken over een Snapdragon 835-chipset, 6GB RAM, 5,5 inch QHD-OLED-scherm en een 22 megapixel-camera. Genoeg moois dus om naar uit te kijken in juni.

[gv data=”O58M0M-0Ru4″][/gv]

2 reacties

  1. Als het waar is, zouden ze zich leuk kunnen onderscheiden van de concurrentie. Goed, Samsung zullen ze niet direct van de troon stoten, maar merken als HTC en Sony worstelen ook al jaren op deze markt.

    • @RRRobert: Jammer genoeg focussen ze vaak op de dingen die maar een zeer kleine groep boeien …
      Hifi audio boeit de meesten simpelweg niet. Het geluid uit een willekeurige Android phone of Iphone is prima genoeg voor de meesten.
      Virtual sound boeit daarom nog minder mensen.

      Kom eerst maar eens met een Android phone die mee kan met de rest, dan zien we wel verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *