Nokia’s kaartendienst HERE komt naar Samsung-telefoons

Nokia's kaartendienst HERE komt naar Samsung-telefoons
En dat, beste Samsung-gebruikers, is iets om toe te juichen.

Toen Nokia’s telefoonafdeling werd verkocht aan Microsoft, bleven alle kaartdiensten onder de HERE-vlag in Finse handen. De navigatie-software van HERE is altijd een sterke troef van het tanende telefoonmerk gebleven, en dankzij een licentiedeal komt deze straks beschikbaar op Galaxy- en Tizen-apparaten van Samsung.

De HERE-app voor Samsung zal zowel offline als online navigatie aanbieden. Offline navigeren wordt mogelijk gemaakt door de gewenste kaarten vooraf te downloaden, waarna je alleen een gps-signaal nodig hebt om je weg te vinden. Werkt subliem. Daarnaast leunt HERE stevig op synchronisatie tussen apparaten. Je kunt thuis op je desktop een route instellen op here.com, deze op je smartphone vervolgen, en de laatste meters op je smartwatch aflezen. In de HERE-app is ook info over locaties, verkeer en OV-tijden te vinden. Net als in de HERE-app voor Windows Phone 8.1.

Nokia's kaartendienst HERE komt naar Samsung-telefoons

De lancering van HERE voor Samsung-toestellen valt samen met de Gear S, de smartwatch met 3g waarmee je zonder tussenkomst van een telefoon kunt bellen en eveneens over HERE beschikt. Of de HERE-app op termijn ook naar andere Android-toestellen komt is nog niet bekend.

5 reacties

  1. Here werkt perfect! Veel overzichtelijker dan google maps vind ik persoonlijk mooie details en wegen zijn ook goed aangegeven, zeker een goede aanvulling voor samsung!

    • @Jantje_555: ergens een beetje kwaad over? Kennelijk heb je geen iPhone dus wat maak je je druk? Laat die dombo’s lekker met hun kennelijk inferieure product voor te veel geld, in hun eigen sop gaar koken.

      OT: Ik heb TomTom geïnstalleerd op mijn iPhone, omdat Apple maps, nog wat teleursteld. Is Here te vergelijken met TomTom qua gebruikersgemak en accuraatheid? Dan stap ik morgen namelijk naar de telecomshop, voor een windowsphone

      • @lariekoek: here kost paar MB niet eens heelmerg veel maar dan kan je offline overal naartoe werkt echt super, vind zelfs je auto terug, snelheden aangeven, eigen snelheid laten zien, wegen blokkeren maar helaas route’s omleiden vanwege ongelukken doet ie niet of je moet 3/4g aanzetten…. Dat is het jammere maar werkt echt perfect kwa gebruikersgemak lijkt here zelfs nog beter voor mijn gevoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *