Nu beschikbaar: de internet-browser van Bittorrent (Beta)

We are the internet
In december kondigde BitTorrent hun eigen internet browser aan. Nu is de beta te downloaden voor het grote publiek.

Iedereen met een Windows computer kan nu de browser onder Project Maelstrom downloaden en uitproberen. BitTorrent vecht voor een vrij en open internet en doet dit met hun eigen peer-to-peer internetbrowser. Ook ontwikkelaars en uitgevers kunnen tools gaan bedenken om te integreren in de browser. De stap naar een vrijer internet waarin de gebruiker zelf de touwtjes in handen heeft is ook belangrijk voor landen die internet-censuur kennen, zoals bijvoorbeeld China of Turkije.

Het pre alpha project heeft al de nodige belangstelling gekregen de afgelopen 4 maanden. Zo hebben meer dan 10.000 ontwikkelaars en 3500 uitgevers gezegd dat ze mee willen helpen aan het internet project. BitTorrent gaat zich nu vooral richten op content voor de browser, dat met het peer-to-peer systeem totaal anders werkt dan het internet dat wij dagelijks gebruiken. Zo is er geen tussenkomst van een server, maar zijn de gebruikers de server zelf. BitTorrent heeft met Maelstrom iets groots in handen, en we zijn benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen. De beta kun je hier downloaden. Een open beta voor Mac volgt binnenkort.

2 reacties

  1. Grappig idee, maar hoe gaat dit werken met websites met dynamische content (zoals een overzicht van je eigen reacties oid)? Dit idee werkt alleen als de content statisch is lijkt mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *