Offline Netflix kijken zou handig zijn, maar kun je vergeten

Netflix downloader
Bij Spotify en andere streamingdiensten kun je de content downloaden, zodat je niet permanent online hoeft te zijn. Dit zou om verschillende redenen voor Netflix ook wel handig zijn.

Wanneer je geen stabiele WiFi verbinding hebt (haperend beeld) of onderweg een film wilt kunnen bekijken, dan zou het handig zijn wanneer je de film of serie alvast in zijn geheel kunt downloaden om deze vervolgens offline te kunnen bekijken.

Helaas is dit iets dat volgens Netflix-topman Cliff Edwards nooit gaat gebeuren. Volgens Edwards is het een kortetermijnsoplossing voor een groter probleem, want hij verwacht dat de kwaliteit van wifiverbindingen de komende jaren fors zal verbeteren, waardoor het probleem zich vanzelf oplost en niemand nog behoefte heeft om de content eerst volledig te downloaden.

Daarbij beperkt hij zich in zijn uitspraken tot de WiFi verbindingen en spreekt niet over mobiel data-verbruik wanneer je onderweg bent. Maar we zien ook steeds meer WiFi hotspots en op termijn mogelijk zelfs een landelijk WiFi netwerk.

Niet dat dit alles voor de echte filmliefheber wat uitmaakt, want er zijn legio mogelijkheden om films te downloaden. En dan is er ook altijd nog Popcorn Time waarmee films direct streamt, maar ook lokaal kunt opslaan.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *