OHRA gaat rijgedrag tracken om hoogte premie te bepalen

Ohra-auto-tracking
Wil je lagere premies bij OHRA? Zorg er dan maar voor dat je goed rijgedrag vertoont.

Vanaf 1 maart start OHRA namelijk met de Pay How You Drive-test waarbij degene die meedoen een kastje in hun auto geplaatst krijgen, die het rijgedrag trackt en vervolgens doorstuurt naar de verzekeraar. Het kan goed dat je inmiddels een e-mail binnen hebt gekregen van OHRA, waarin je gevraagd wordt of je mee wilt doen aan het experiment.

Pay How You Drive
Drie maanden lang wordt het rijgedrag van de deelnemers zorgvuldig in de gaten gehouden. Via een bijbehorende smartphone-app kun je zelf op ieder moment zien hoe je ervoor staat door de ‘ritscore’ te bekijken die aangeeft hoe goed je je aan de regels houdt. Het kastje in je auto registreert onder andere het remmen, accelereren en bochten maken van de auto. Hoe het verder zit met de mogelijke privacy-inbreuk die het kastje met zich meebrengt, is nog niets bekend.

Meedoen met de proef kan overigens geen kwaad, er valt namelijk maximaal 35 procent korting op je verzekering te verdienen. Of dit percentage ook de norm is als het trackingsysteem daadwerkelijk doorgevoerd wordt, is op het moment van schrijven niet duidelijk. Bekijk hier op de website van OHRA een lijst met veelgestelde vragen.

3 reacties

  1. Wie bepaald eigenlijk wat “goed rijgedrag” is? Een bejaarde of huisvrouw die “netjes” 60 rijdt waar je 80 mag en 1km voor een stoplicht al gaat remmen vind ik nou niet bepaald veiliger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *