OMG, Amerikanen kijken nu meer apps dan TV

Zappen maar
Wie zich afvraagt waarom Amerikanen wat volumineuzer zijn dan de gemiddelde Europeaan, kan hier een antwoord vinden. Ze keken al ontzettend veel TV< maar ze kijken nu nóg meer naar hun smartphone of tablet

De gemiddelde Amerikaan spendeerde in 2014 iedere dag zo’n 198 minuten in apps, tegen 168 minuten voor de TV. De tijd in apps stijgt hard, want in 2013 gebruikten de Yanks nog maar 139 minuten per dag voor staren naar hun telefoon, en het jaar daarvoor was het 126 minuten.

Wat het helemaal schrikbarend maakt is dat bij het appgebruik de tijd die de consument in een mobiele browser spendeert helemaal niet wordt meegerekend. Dus de gemiddelde McDonalds– of Chipotle-eter doet in ieder geval 366 minuten per dag helemaal niets. Dan tikken die kilootjes er natuurlijk makkelijk bij.

Voor wie zich afvraagt waarom dit soort gegevens nou gemeten worden: marketeers hebben er veel aan om te weten waar ze hun budgetten moeten uitgeven. Apple heeft natuurlijk ook niet voor niets net zijn Apple TV geüpdatet, het zit er dik in dat de reclamebudgetten zich van de televisie naar appsgaan verplaatsen en dan moet je natuurlij kalles klaar hebben staan om die centen op te kunnen vangen.

Wat de gegevens zijn voor de Europese consument is niet bekendgemaakt, maar je kent jezelf natuurlijk wel. Geef maar toe, zit je vaker in apps te loeren of vaker naar de tv te staren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *