OnePlus 3 krijgt update voor display en RAM

OnePlus 3
Daar waren de afgelopen tijd namelijk wat klachten over, zoals je eerder deze week kon lezen.

OnePlus 3 is daar niet alleen wat verbolgen over, het doet er ook daadwerkelijk iets aan, via een nieuwe update. Het bedrijf heeft dat laten weten aan AndroidAuthority.

De nu uit te brengen update geeft de gebruiker een extra optie, de zogenaamde sRBG-mode, die te vinden is onder Settings > Developer Options. Wanneer deze wordt ingeschakeld zou de kleurenweergave verbeterd moeten zijn en er minder verzadiging van de kleuren worden gebruikt. OnePlus claimt echter ook dat de update zorgt voor verbeteringen in het RAM-management, wat het laden van apps ten goede komt.

In eerste instantie wordt de update alleen uitgerold bij reviewers die een exemplaar van de telefoon hebben ontvangen. Als dit voor de gewenste verbeteringen zorgt, zal de update ook met de gebruiker worden gedeeld.

14 reacties

  1. Ik bezit de Oneplus 3 en vind het echt een fantastisch toestel. Erg degelijk, mooie vormgeving en werkt geweldig. De OnePlus One was ook al een top toestel. En dat voor de helft van de prijs.

        • @wantec: Nou de helft is overdreven.
          De 3 kost gewoon 399 euro en daar heb je hem niet voor thuis, echt niet …

          De S7 kost vandaag gewoon 600 euro en dan heb je hem thuis op de mat liggen.
          Kortom, de helft is een beetje overdreven.

          En dan heb je een toestel dat bewezen sneller is, betere camera, beduidend beter scherm, waterdicht, geheugen FORS kan uitbreiden, enorm lange accu duur, geen gedoe met garantie, draadloos opladen, etc etc.

          Kortom, ja goedkoop is het maar het is en blijft ook geen echte topper.

          • @wantec: Het is ook zeker het goedkoopste toestel met die specs, geen twijfel over mogelijk.
            Waar het om gaat is dat iedereen (incl. One+) blijft roepen dat het een flagshipkiller is en dat is het niet.

            Voor het geld is het een topper maar wil je een echte flagship (en dus op vrijwel alle punten het beste hebben) dan moet je toch echt bij een ander merk kijken en ben je dus ook duurder uit.

    • @wantec: Ja leuk als je nu al geheugen gezeik hebt.
      Dit is niet voor het eerst hoor, Oxygen OS staat niet echt bekend om zijn stabiele verleden.

      Goedkoper, idd dat zeker. Maar er zijn ook mensen die Kwaliteit op ALLE vlakken willen en nergens geen concessies willen doen.

      • @turbobrick: heb je Oxygen OS ooit uitgebreid gebruikt? Het is nog een relatief jonge Android rom, en inderdaad, bij alle tot nu toe verschenen versies (voor resp. de OP 2, OP X en OP 3) waren er in aanvang enkele soms lastige bugs de kop op staken. Maar wat ook te bemerken is, is dat OnePlus telkens binnen enkele weken een of meerdere updates heeft uitgerold om de bugs te pletten.

        Ik gebruik sinds eind november de OnePlus X en in mijn ervaring tot nu toe is Oxygen OS een verademing t.o.v. vrijwel elke andere Android fork die ik in bijna 6 jaar tijd ben tegen gekomen. Samsung, Sony en HTC included.

        • @RRRobert: Welkom in 2012 en je hebt de keuze uit Custom Roms in allerlei soorten en smaken en ook voor Samsung, HTC, Sony, etc etc etc.

          Iedereen doet zo spannend over iets wat ook maar afwijkt van gewone of bloathed Android terwijl het niks nieuws is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *