OnePlus roept vrouwen op om een sexy selfie te sturen

OnePlus vraagt vrouwen een sexy selfie te sturen
De actie is inmiddels beƫindigd, maar het laat duidelijk zien hoe een marketingidee fout afloopt.

De nieuwe telefoonfabrikant OnePlus riep vrouwen op om met het logo van OnePlus op de foto te gaan. Hiermee moesten ze dan zoveel mogelijk likes krijgen om kans te maken op een uitnodiging om een OnePlus One telefoon te kopen.

De actie werd in het leven geroepen vanwege het naderende aantal van 200.000 geregistreerde forumgebruikers. Aan de actie met de naam ‘Ladies First’ mochten alleen vrouwen meedoen. De foto moest vervolgens op het forum worden geplaatst en de eerste 50 foto’s met de meeste likes kregen een uitnodiging en een ‘Never Settle’ T-shirt.

Dat komt natuurlijk allemaal erg seksistisch over en de comments logen er dan ook niet om. De post op het forum van OnePlus is inmiddels verwijderd en er is door OnePlus zelfs excuses aangeboden.

OnePlus is thrilled to have a small but growing number of women active in our online community. We want to encourage even more women to get involved with and excited about the amazing things happening in tech right now. The ‘Ladies First’ contest was a very misguided effort by a few isolated employees to do just that, however there is no question the post not only failed to better include our female community but actually perpetuated a stereotype that OnePlus in no way supports or condones. We deeply regret any offense caused by this contest.

Het blijkt voor bedrijven toch lastig om een vrouwelijke doelgroep aan te spreken. Als ik OnePlus was zou ik de volgende keer toch een ander marketingbureau inschakelen.

EĆ©n reactie

  1. Marketing, hoe krijg ik een vrouw zo ver dat ze mijn telefoon koopt:

    1 maak van de achterkant van je telefoon een echt goede spiegel, helpt met makeup en selfies.
    2 Geef de randen en voorkant een aantrekkelijk kleurtje
    3 Adverteer in magazines en op sites gericht op je doelgroep
    4 Maak reclame video’s met dingen die vrouwen aantrekken, bijvoorbeeld kinderen en katten.
    5 Strooi niet overal met technische termen, maar noem gewoon de pluspunten van het product in normaal Nederlands.

    Voila, je telefoon verkoopt uitstekend aan vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *