Ook Nederlandse overheid draait nog software uit 1992

Tweede Kamer maakt gebruik van computers van voor 1992Dat ze in sommige delen van Europa ernstig achterlopen wat betreft software en hardware was al wel duidelijk. Helaas geldt dat ook voor de installaties van onze Tweede Kamer…

Afgelopen week schreven we al over een Frans vliegveld dat nog gebruik maakte van Windows 3.1. Helaas kunnen ze er in ons eigen land ook wat van. Uit een brief van minister Stef Blok blijkt namelijk dat de Tweede Kamer voor een deel nog gebruik maakt van computers van voor 1992. De hardware en software is zo erg verouderd dat slechts twee mensen in Nederland er nog mee kunnen werken. Daarnaast is het ook een probleem als er een onderdeel vervangen moet worden. Deze zijn namelijk vaak niet meer op voorraad.

De technische installatie zou niet het enige zijn dat toe is aan vervanging. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het gehele Binnenhof opgeknapt zal worden. Dat zal in een keer gebeuren en moet ongeveer 5,5 jaar gaan duren.

Nog geen reacties

  1. Nou kleine nuance die niet goed is overgenomen van het originele artikel. Siemens die het technisch onderhoud doet heeft nog maar twee mensen in dienst die deze machine kunnen onderhouden/repareren. Dat is wel even iets anders dan dat er nog maar twee Nederlanders het kunnen.

    • @Donstil: Goed aanvullende info. Dat er twee Parisien zijn die nog maar met W3.1 én luchtvaart software overweg kunnen nam ik voor lief aan, maar het zou heel toevallig zijn dat er precies twee personen in heel Nederland wonen die een 3.1 kunstje kunnen. Bij Siemens in dienst klinkt logischer,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *