Op deze manieren zoekt men naar tijdreizigers

tijdreizigers
Als tijdreizen mogelijk is, dan zouden we inmiddels toch al wat bezoekers uit de toekomst moeten hebben gehad? Wetenschappers proberen van alles om tijdreizigers op te sporen.

Het klinkt misschien gek, maar onderzoekers zoeken regelmatig of er al wat mensen uit de toekomst onze tijd komen bekijken. Door een dergelijke tijdreiziger tegen het lijf te lopen bewijs je immers direct dat het mogelijk is, wat tal van wetenschappelijke raadsels oplost.

Gizmodo zette een aantal manieren op een rijtje waarop men naar tijdreizigers zoekt, waarbij de ene nog creatiever is dan de ander. Jammer genoeg is er nog nooit iemand uit de toekomst op komen dagen, tenzij ze zich bewust heel stil gehouden hebben.

Een Tijdreizigers-feestje
[gv data=”elah3i_WiFI”][/gv]
In de jaren 80 veranderde op technologisch vlak alles razendsnel, en de opkomst van sciencefiction zette mensen destijds aan het denken. Voor een aantal nieuwsgierige mensen uit Baltimore was het hoog tijd om in 1982 een feest te organiseren waar alle mensen uit de toekomst voor uitgenodigd waren.

Twintig jaar later werd er een soortgelijk feest gehouden, door Steven Hawking, die overtuigt is van het concept van tijdreizen. Om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden zouden ontstaan, werden alleen mensen uit de toekomst uitgenodigd. Niemand kwam opdagen. Dit deed hij op een slimme manier: hij vertelde niemand dat hij het feest zou houden. Op die manier zouden alleen mensen uit de toekomst van het evenement afweten. Als er dus iemand binnen was komen lopen met een feestmuts op, dan wist Hawking zeker dat hij uit de toekomst kwam.

De Time Traveler Conventie
Tijdreis-conventie
Een MIT-student zette een complete conventie op voor tijdreizigers, die heel wat media-aandacht kreeg. Allerlei professoren verzamelden zich op de beroemde universiteit, terwijl er in Australië een soortgelijk evenement werd georganiseerd. Wederom kwam er niemand opdagen, maar daar heeft de student een verklaring voor: “Misschien wilden ze zich wel geheim houden, om al die aandacht en talloze vragen over tijdreizen en de toekomst te voorkomen.” Ja, zo kennen wij er nog wel een.

Academici benutten het internet
internet-tijdreizigers
Eerder dit jaar besloten Robert Nemiroff en Teresa Wilson (geleerden aan de Michigan Technological University) het wat moderner aan te pakken. Zij gingen op zoek naar bewijs van tijdreizigers op het internet, door hun digitale voetafdruk te achterhalen. Zo hoopten ze te zien wanneer ze online waren.

Geen sociaal netwerk bleef ongemoeid. Twitter, Google, Google+, Facebook en Bing werden grondig doorzocht, maar tussen januari 2006 en september 2013 konden ze geen bewijs ontdekken. Nergens werd een profiel ontdekt van iemand die destijds niet zou kunnen hebben bestaan.

De vraag is natuurlijk waarom iemand uit de toekomst in godsnaam een Facebookaccount aan zou gaan maken, maar daar hebben de twee onderzoekers wel een verklaring voor bedacht: “Misschien zochten ze of een bepaalde gebeurtenis uit het verleden al gebeurd was, of dat het nog moest gebeuren.”

Conclusie?
Tijdreis-bewijs
De resultaten van deze creatieve onderzoeken haalden nooit iets uit, wat twee dingen kan betekenen: tijdreizen zal nooit uitgevonden worden en dus ook nooit bestaan, of het is pas mogelijk nadat de eerste tijdmachine bedacht is. Vanaf dat moment kunnen mensen van de ene naar de andere machine reizen, die zich in het verleden of de toekomst bevindt.

Het blijft in ieder geval een interessant onderwerp om over te blijven discussiëren en nadenken. Er bestaan immers genoeg websites die heilig geloven dat er al wel wat mensen uit de toekomst ons een bezoekje zijn komen brengen. Onderstaande video legt het principe van tijdreizen uit, in heldere taal en met overzichtelijke tekeningen.

[gv data=”FflcA85zcOM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *