Opgepast: Windows 10-update wist zomaar je software

Opgepast: Windows 10-update kan software wissen
Windows 10 werd in eerste instantie behoorlijk positief ontvangen, maar al sinds de release krijgt Microsoft kritiek voor zijn koers op het gebied van privacy.

Ook de grote najaarsupdate die deze maand werd uitgebracht zorgt in sommige gevallen voor problemen, zo schrijft gHacks. Windows 10 versie 1511 kan er namelijk voor zorgen dat bepaalde programma’s zonder waarschuwing van je PC worden gegooid. gHacks ondervond dat zelf met Speccy, dat na de update gewist bleek door Windows, omdat het niet meer compatibel zou zijn.

Speccy zou niet het enige programma zijn dat getroffen is door de opruimdrift van Windows 10. Ook CPU-Z, AMD Catalyst Control Center en CPUID zouden regelmatig verwijderd worden. Het opvallende: als je deze software vervolgens opnieuw installeert, werken alle programma’s prima. Hoe Microsoft bepaalt dat ze niet compatibel zijn met Windows 10 is dus de vraag.

Nog geen reacties

  1. Windows 10 draait op zich prima en gelukkig kun je nu ook heel veel uitschakelen dan wel met behulp van een programmaatje en heus in Windows 7 en 8 werd je ook gevolgd.
    Trouwens elk besturingssysteem heeft feedback nodig over het functioneren van het systeem en waarom iets mis ging en wat je toen deed anders kan men de fouten er ook niet uithalen.
    Ben je ongelukkig met Windows 10 schakel dan over naar een linux OS, ook heel veel keuze in, voor ieder wat wils.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *