Overal ontvangst met je smartphone dankzij deze accessoire

Antenna
Nooit meer problemen in the middle of nowhere?

Hoewel we op steeds meer plekken prima connectiviteit ervaren, zijn er nog steeds gebieden waar het bereik soms waardeloos is. Je loopt bijvoorbeeld een rondje in het bos, ‘ver’ van de bewoonde wereld, en dus is een telefoonmast niet nabij. Nu valt het in Nederland nog wel mee, maar in andere gebieden in Europa kan dit een serieus probleem zijn.

Het Italiaanse Cellularline komt met een oplossing. Met de Antenna heb je volgens het Europese bedrijf betere connectiviteit met je smartphone. De accessoire is ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Antenna79. De techniek is verwerkt in een hoesje. Het enige wat je moet doen is je smartphone in het hoesje stoppen. Volgens de makers kan het signaalontvangst tot wel 57 procent worden verbeterd.

In de theorie klinkt dit als een mooie oplossing. Of dit ook in de praktijk gaat werken is altijd even afwachten. In sommige gebieden moet je het doen met slechts één streepje ontvangst, of zelfs een gevalletje ‘geen service’ Of de Antenna van een ontzettend slecht bereik daadwerkelijk iets beters kan maken is dus nog maar de vraag.

Cellularline is zeker niet de eerste dat met een product als deze komt. We zagen al eerder iets dergelijks voorbijkomen van Nederlandse bodem. Dat was echter voor OEM’s, dit is voor consumenten. Het product van Cellularline is op dit moment verkrijgbaar voor de iPhone 6(s) en de iPhone 7. Antenna kost 34,99 euro en moet het signaal verbeteren op de drie Europese LTE-banden (3 GSM LTE, 7 LTE FDD, 20 LTE).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *