Pas op voor ɢoogle!

Google malware
Google is toch wel een van de laatste bedrijven die je associeert met onveilig en malware.

Het World Wide Web levert ons vaak veel plezier en nuttige informatie op. Voor laatstgenoemde maak je waarschijnlijk vaak gebruik van een zoekmachine. Aangezien Google best wel populair is, ga je er al snel vanuit dat deze dan ook veilig en betrouwbaar is. Maar nu is er een gevaarlijke copycat opgedoken met dezelfde naam.

Hoewel de naam ɢoogle hetzelfde gespeld wordt, kun je met een scherp oog waarnemen dat de eerste letter redelijk out of tune is. De collega’s van The Next Web viel dit ook op tijdens een data-analyse en zijn op onderzoek gegaan. Wat blijkt? ɢoogle.com is een potentieel gevaarlijke zoekmachine die volstaat met spam en steunberichten voor Donald Trump.

Het doel van de oprichters van de zoekmachine is om nepnieuws te verspreiden en meer verkeer te vergaren. Naar alle waarschijnlijkheid is er malware aanwezig op de website, dus raden we het je niet aan om deze te bezoeken.

Ondertussen heeft Google zelf al gereageerd op alle commotie. In een bericht op Analytics maakt het bedrijf duidelijk hoe je deze spammers het snelste kwijtraakt en rapporteert. En alhoewel de site overduidelijk van de nep-Google een rommeltje is, moeten we de beheerders toch een welgemeend compliment geven voor hun creatieve websitenaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *