Pelikaan met GoPro schiet beste feel-good selfie ooit [video]

Ohi!
Toen een tropische storm een pelikaan op het strand bij een resort in Tanzania dwong, ontfermde het personeel zich over de vogel. Nu, na vele trainingen, kan deze weer vliegen, en zijn eerste vlucht is vastgelegd op camera.

De jonge pelikaan, Bigbird genoemd, is vermoedelijk zijn ouders kwijtgeraakt in de storm. Omdat zijn vlieg-skills nog niet helemaal op peil waren kwam hij het strand op gezwommen. De medewerkers leerden hem vervolgens weer vliegen door vele malen het strand op en af te rennen en met hun armen te wapperen.

Trotse ouders wereldwijd schieten foto’s en video van de eerste stapjes van hun jong, dus toen het tijd werd voor Bigbird om zijn vleugels te spreiden en weer te gaan vliegen bonden de medewerkers van het resort een GoPro op de snavel van het dier. Door de camera op het kopje van de vogel te richten, zien wij precies de uitdrukkingen op het moment dat zijn pootjes terra firma verlaten.

De pelikaan neemt ons mee op een kort rondje door Mahale Mountain Park, en trakteert ons op een mooie zonsondergang bij landing. Perfect voor op z’n Facebook-pagina. Z’n training is nog niet voorbij, en wij hopen dat er nog vele filmpjes komen van deze majestueuse vogel.

[gv data=”_YEyzvtMx3s”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *