Photoshop 1.0 is een raadsel voor Photoshop-experts van nu

Photoshop-1
Photoshop bestaat inmiddels alweer 25 jaar, en sinds het begin is er heel wat veranderd. Dat wordt pijnlijk duidelijk als je Photoshop-experts anno 2015 aan de slag laat gaan met versie 1.0 van het fotobewerkingsprogramma.

De opdracht voor deze moderne fotobewerk-experts was heel simpel: bewerk een foto in Photoshop versie 1.0. Wat blijkt: in die 25 jaar zijn er heel wat handige functies toegevoegd die een relatief eenvoudig programma uit liet groeien tot veelzijdige maar complexe software.

Waar is de live preview?
Wanhopig zoeken de kenners naar houvast, dat er natuurlijk niet is. Zo is het ontbreken van een live preview al genoeg om voor flink wat verwarring te zorgen. Zeker als ze erachter komen dat je maar één keer op ‘undo’ kunt klikken gaat het mis.

Het experiment resulteert in ieder geval in een komische video die je hieronder kunt bekijken, en het laat ons wat beter voelen over onze beperkte Photoshop-skills.

[gv data=”TtA46JT2q_0″][/gv]

3 reacties

  1. Totaal niet grappig. Beetje de smartguys uithangen die wel zullen pretenderen alle trucendozen van de huidige PS te beheersen en lacherig de essentie van photoshop-skills, die er toen al wel degelijk in zat, over het hoofd zien.

    • @gallardogt: Ik heb nooit met photoshop 1 gewerkt, ik begon met photoshop bij versie 3 op windows 95, maar ik ben wel van mening dat als je goed wilt leren werken met photoshop dat je eerst met een oude versie moet leren werken om de basis onder de knie te krijgen.
      Alle nieuwe features zijn leuk, maar het is net als een tomtom, je komt waar je moet zijn, maar je hebt geen idee hoe je er bent gekomen, je zal dus nooit leren navigeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *