Putin geeft toe: blokkeren piratensites werkt niet

Als er ooit iemand was die zijn eigen tv-show nodig heeft vol met explosies, dan is het deze man wel
In Augustus vorig jaar nam Rusland een nieuwe wet aan die het mogelijk maakte om bij de ISP’s bepaalde sites te blokkeren. Is daar ruim een half jaar later wat van terecht gekomen?

Vladimir Poetin, president en resident bad-ass van Rusland, denkt van niet. Tijdens een bijeenkomst met zijn raadsleden deze maand, zei hij dat de wet geheel zijn doel gemist heeft. Hoewel er in januari nog sprake was van een toename van 30% in online aankopen van legale content, komen illegale films alsnog via andere bronnen het land binnen.

Hoewel de bekende bronnen inmiddels niet meer werken binnen het land, vinden internetpiraten steeds meer manieren om alsnog aan hun media te komen. Een voorbeeld zijn filmpjes die embedded zijn in websites, of torrentsites die precies genoeg content van hun websites halen om de overheid tevreden te houden zonder werkelijk in te hoeven boeten.

Putin gaf aan dat er meer en agressiever opgetreden moet worden tegen zulke websites. Gezien de recente faal van BREIN en de opkomst van anonieme browsers als de Piratebrowser vragen wij ons af in hoeverre dit überhaubt gaat lukken.

(Via: Torrentfreak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *