R.I.P. Apple Airport?

Apple Airport
We hoeven mogelijk geen opvolger te verwachten van de Airport-producten van Apple.

Het techbedrijf heeft de ontwikkelingen stopgezet. De afdeling die verantwoordelijk was voor de Airport houdt zich nu bezig met een andere divisie, aldus Bloomberg in een publicatie. Volgens het bericht zou Apple het afgelopen jaar de stekker uit het team hebben getrokken.

Sinds 2013 zijn de producten van het techbedrijf niet meer vernieuwd. Je kunt ze nog wel kopen, maar reken niet op een opvolger. De producten werden door de jaren heen zo nu en dan voorzien van een update om te blijven voldoen aan de laatste draadloze standaarden. Een woordvoerder van Apple weigerde commentaar te geven op de berichtgevingen.

Waarschijnlijk zorgen de Airport-producten voor een te kleine winstmarge. De Airport Express kost 109 euro, de Airport Extreme 219 euro en de Airport Time Capsule is er vanaf 329 euro.

10 reacties

  1. De nieuwe tactiek van Apple:

    Dingen die de mensen geweldig vinden en graag gebruiken zo snel mogelijk uitfaseren en met iets nieuws komen om meer winst te maken en zogenaamd innovatief te zijn.

    Na het deleten van de Mag safe poort, 3.5mm audio jack op de IPhone7, Het castreren van de Macbook Pro, en nu de Airport …..

    Lekker bezig daar.

    • @turbobrick: Wat betreft deze producten ben ik dat niet met je eens. Mijn Asus-router heeft aansluitingen voor twee hardeschijven en heeft zelfs een specifieke time machine functie. Ik ga dus geen time machine bij Apple kopen, ook al heb ik voor wel een iMac en MacBook Pro waarvoor ik deze functie wil gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *