R.I.P Instagram fotokaart

Instagram haalt fotokaart definitief weg
Nu kun je niet meer zien wie waar foto’s postte.

Deze week is Instagram gestopt met fotokaart (ook wel photomaps genoemd). De feature was te vinden door op iemands profiel te klikken en daarna op een kleine locatie knop te klikken.

Met deze feature kon je eenvoudig zien in welke stad iemand woonde, waar ze drie jaar geleden op vakantie waren geweest en welke buurten ze vaak bezochten. Ook was het mogelijk om je eigen kaart te bestuderen en de kick voelen als je een foto had gemaakt in een nieuw land of een nieuw continent. Je zou kunnen zeggen dat dit het enige originele idee van Instagram was, aangezien het nu steeds meer op Snapchat begint te lijken.

Overigens kon je een paar maanden geleden al niet meer kijken naar de kaart van andere personen. In september maakte Instagram zelfs bekend dat het helemaal zou stoppen met fotokaart. De reden daarvoor zou zijn dat het niet veel gebruikt wordt en dat het bedrijf ruimte wil maken voor nieuwe features en zijn prioriteiten wil bijstellen. Dit betekent onder andere door de concurrentie met Snapchat aan te gaan. Dit deden ze al eerder met Instagram Stories, wat erg veel lijkt op Snapchat verhalen.

Het is overigens nog wel mogelijk om foto’s te filteren op locatie door middel van de zoekbalk en je kunt je eigen locatie nog steeds onder je foto terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *