Racen met drones lijkt verdacht veel op Star Wars [video]

Drone-racing
Fans van de achtervolging met speeders in Return of the Jedi en pod racen in The Phantom Menace? Dan is het tijd om mee te doen aan een dronerace.

De Franse Airgonay club heeft onlangs een race in het bos gehouden waarbij de coureurs met drones de racebaan betraden. Middels camera’s en draagbare displays konden de bestuurders hun vliegende drone in de gaten houden, terwijl ze tussen bomen door raasden.

Bomen en drones ontwijken
In onderstaande (Franse) compilatievideo kun je zien hoe spectaculair dit eruit ziet. Ook is het nog best lastig om zo’n drone vliegende te houden, zeker als je bomen en andere drones moet ontwijken in je race naar de eerste plaats. Meerdere deelnemers moesten onderweg stoppen om wat onderdelen te vervangen.

Hoewel drone racing nog geen officiële sport is, hoopt Airgonay dat dit in de toekomst verandert. Over een jaar komt er een wereldtoernooi, en het team hoopt dat dit online uitgezonden wordt. Mocht dit zo zijn, dan hebben ze hun eerste kijker al te pakken.

Bekijk hieronder de compilatievideo. Als je het Franse gesprek over wilt slaan, stellen wij voor dat je deze muziek tegelijk met de video aanzet.

[gv data=”ZwL0t5kPf6E”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *