Remora is de GPS tracker die we nodig hebben

remora tracking
Met remora raak je nooit meer iets of iemand kwijt en weet iedereen jou terug te vinden.

Er zijn natuurlijk al veel tracking apparaatjes te koop. Maar het overgrote deel werkt via bluetooth. Hierdoor moet er dus een ander apparaat in de buurt zijn en heeft de tracker maar een bereik van maximaal 30 meter. Remora brengt hier verandering in. Dit kleine apparaatje is een opzichzelfstaand tracking device dat gebruik maakt van cellulaire data en GPS om je realtime positie aan te geven in Google Maps.

Hierdoor kan je Remora meenemen als je ergens in het buitenland gaat wandelen, of je geeft het apparaatje mee aan je kinderen of bindt het aan de halsband van je hond. Genoeg redenen te verzinnen om dit handige apparaatje te gebruiken. Naast tracking beschikt Remora onder andere ook over een impact sensor (voor als je bijvoorbeeld valt), emergency contact alert en is het apparaatje waterdicht.

De twee ontwikkelaars van Remora hebben een Kickstarter-campagne opgericht om het tracking apparaatjes op de markt te brengen. 180 mensen hebben het project inmiddels financieel gesteund. Hierdoor heeft het project 28.431 dollar opgehaald, het doelbedrag is 100.000 dollar. Met nog 10 dagen te gaan moeten de ontwikkelaars dus nog flink aan de bak om het streefbedrag te halen.

[gv data=”2h4ZJQuNh8s”][/gv]

remora tracking werking

Eén reactie

  1. Moest wel even op de kickstarter site graven voordat ik antwoord kreeg op de eerste vraag die in me op kwam:

    “What Is The Battery Life?”
    “We are in the testing stage right now so we are trying to find the devices limitations and a more exact battery life. As of right now we have a big range of 3-10 days but we are trying to use our software to make the most of the hardware and push it to and past that 10 day mark. We will keep everyone updated as we get a better idea of the exact time the battery works for.”

    In een gunstig geval mag je dus iedere week de tracker gaan opladen, GPS kost immers behoorlijk wat energie. Reken er maar op dat die trackers in de praktijk 95% van de tijd met een platte accu zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *