Retrogame-hotel: leuk idee, slecht uitgevoerd

Arcade Hotel
Morgen opent in Amsterdam het Arcade-hotel zijn deuren, een ‘retrograme-hotel’. Klinkt cool, maar van het concept zijn we niet zo onder de indruk.

Het nieuwe hotel deelt een pand met hotel Aalborg op Sarphatipark 106. In elk van de negen kamers staat maar liefst een enkele retro-console, zoals een 8-bit Nintendo of een Sega Megadrive. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat er meerdere consoles in de kamers staan, die de sfeer moeten hebben van ‘een game-kelder met vrienden’, aldus de van oorsprong Canadese bedenker Daniel Salmanovich. Bij de balie kun je twee games per keer lenen ‘en die zo vaak ruilen als je wilt’. Hij denkt tussen nu en een half jaar alle 43 kamers te hebben uitgerust met een console. Voor een kamer betaal je tussen de 40 en 350 euro per nacht, afhankelijk van de voorzieningen. In een kelder van het pand moet een grote game-kamer met beamer komen.

Game Hotel 2

Als fervent retro-gamer is je verslaggever van dienst absoluut fan van het idee, maar laten we even eerlijk zijn. Eén console met twee games? Dan kan je ook bij je oom op visite gaan. Het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat het ooit wel een mieters hotel wordt, maar als Daniel een half jaar denkt nodig te hebben om 43 consoles neer te zetten, dan is het de vraag of je er veel van moet verwachten.

3 reacties

  1. de gemiddelde retroconsole met kabels & controller kost tussen de 20 en de 100 euro.
    games zullen afhankelijk van je smaak tusen de 1,- en de 60,- liggen.
    tenzij je er (kartonnen) doosjes en boekjes bij wilt hebben, dan kan de prijs flink stijgen.
    maar dit betekend automatisch wel dat velen een console in plaats van een nachtje in het hotel kunnen kopen. afhankelijk van je keuzes natuurlijk.

    voor geinterreseerden zonder haast; afwachten tot de lente/zomer en regelmatig rommelmarktjes afgaan, koninginnedag is altijd enorm door het hele land.
    maar let vooral op de games, deze zijn al snel het duurst en worden (met marktplaats tegenwoordig) steeds moeilijker om voor onwetend lage prijzen op rommelmarkten te vinden.

    • @lolindir: Edit:
      (de meeste consoles vanaf 1990 ongeveer zullen onder de 60-80,- zijn bij de meeste webshops) uitzonderingen zijn de Dreamcast bijvoorbeeld die makkelijk op en over de 100,- gaat afhankelijk van staat, en accesoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *