Roccbox: de zomer in met een draagbare houtoven

Roccbox
Als we de weersvoorspelling van het komende weekend moeten geloven, krijgen we eindelijk zomers weer. Ideaal weer om de barbecue tevoorschijn te halen. Als je nog op zoekt bent naar een exemplaar, dan komt de Roccbox als geroepen.

De Roccbox is de eerste draagbare, houtverwarmde oven ter wereld en is daarom de ideale barbecue. Je kan er niet alleen vlees op klaar maken, want de oven is ook ideaal voor pizza’s. Je hoeft de barbecue overigens niet per se te verwarmen door middel van hout, gebruikers kunnen de Roccbox ook aan een gasfles koppelen.

De oven haalt een temperatuur van 500 graden celsius. De barbecue weegt zo’n 16 kilo en heeft een geïsoleerde buitenkant, waardoor je niet bang hoeft te zijn om je vingers te branden. De maximale temperatuur van 500 graden is binnen tien minuten bereikt. Het is te hopen dat we een lange zomer krijgen, aangezien de Roccbox pas in september op de markt komt voor ongeveer 400 euro.

Nog geen reacties

  1. Weer zo’n weird gadget ding. De pizza’s op de site zien er werkelijk niet uit..
    Als je een fatsoenlijke Italiaanse pizza’s wilt moet je toch echt houtoven hebben met zowel een vloer als koepel van steen. Zoets als dit http://www.fornino.nl
    En brood bakken kan al helemaal niet. Brood bak je in een stenen houtoven waarin eerst vuur gestookt hebt. Als de oven heet is verwijder je het vuur en uit de warmte van de stenen bakt dan het brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *