RogerVoice laat dove mensen telefoongesprekken voeren

RogerVoice
Deze handige app laat dove en slechthorende mensen telefoongesprekken voeren. Dat werkt zo.

Eigenlijk is het idee achter RogerVoice heel simpel. Door alle inkomende tekst uit te schrijven, krijg je een soort ondertiteling voor je telefoongesprekken. Hierdoor hoeft degene aan de andere kant van de lijn geen andere software te installeren, terwijl de slechthorende toch het gesprek aan kan gaan.

Eerst Android, dan de rest
De Kickstartercampagne van de Franse start-up hoopt genoeg geld in te zamelen om een Android-versie van RogerVoice tegen het einde van het jaar te lanceren. Ook een iOS- en Windows Phone-versie staat in de planning, al is nog niet bekend wanneer deze precies moet verschijnen.

Door RogerVoice te activeren, wordt al het binnenkomende geluid opgevangen en omgezet naar tekst. Op dit moment werkt de app al voor 12 talen, waaraan er in de toekomst meer toegevoegd zullen worden.

Uitkomst
Hoewel het voor mensen zonder gehoorverlies misschien lastig voor te stellen is, kan een app als RogerVoice enorm goed van pas komen. Telefoongesprekken zijn tegenwoordig nog steeds een belangrijke manier van communicatie, en tegen het einde van het jaar kan daar een hele nieuwe groep mensen gebruik van maken.

Kijk voor meer informatie op de Kickstarterpagina van de start-up, die met nog 26 dagen te gaan al over de helft van het streefbedrag is.

Eén reactie

  1. Goed initiatief!

    Ik heb alleen wel mijn bedenkingen wat betreft de werking hiervan. Neem als voorbeeld Siri voor ios, dit werkt redelijk maar een duidelijke articulatie en heldere stem is wel noodzaak.

    Doven kunnen zichzelf niet horen(uiteraard) en derhalve is de articulatie en duidelijkheid van de gesproken woorden een stuk minder simpelweg omdat er geen feedback is.

    Vergelijk het maar als je meezingt met een nummer terwijl je een koptelefoon draagt. Dan is het ook een stuk lastiger om op het juiste volume te zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *