Samsung blokkeert installatie apps op microSD bij Galaxy S7

Samsung blokkeert installatie apps op microSD bij Galaxy S7
De Samsung Galaxy S7 en de LG G5 zijn allebei uit te breiden met microSD-kaartjes, maar heb je daar straks wel iets aan?

Dat is de vraag, want beide toestellen maken helaas geen gebruik van het nieuwe ‘Adoptable Storage’ in Android 6.0. Deze feature maakt het mogelijk om externe opslag te integreren, zodat de interne en externe opslag naadloos in elkaar overlopen. Dat is handig, want het maakt het een stuk makkelijker om je bestanden netjes te ordenen.

Helaas hebben Samsung en LG er voor gekozen om de feature niet te ondersteunen, zo ondervond Android Central op het Mobile World Congres in Barcelona. Sterker nog: volgens Samsung zit niemand erop te wachten. “Wij geloven dat onze gebruikers de microSD-kaart vooral gebruiken om foto’s en video’s over te zetten van hun telefoon naar een computer of tablet.”

Het komt er in de praktijk op neer dat de Galaxy S7 en de LG G5 de microSD-kaarten überhaupt niet kunnen lezen als interne opslag. In andere woorden: meer dan media overzetten kun je niet. Dat is jammer, want het leek ons een mooi vooruitzicht om straks massaal apps te kunnen installeren.

4 reacties

  1. “Wij geloven dat onze gebruikers blablablabla”

    Moet eigenlijk zijn:

    ” wij geloven dat onze gebruikers meer geld zullen spenderen aan een grotere opslag capaciteit, waardoor we nog een poot kunnen uitdraaien”

    • @dragonforce: De S7 komt alleen in 32GB uit, dus daar valt weinig in te verdienen voor Samsung. Anders dan wat Apple doet, opslag vanaf 16GB uitbrengen. Dát is pas een poot uitdraaien!
      Maar als ik naar mezelf kijk: Ik heb indd alleen maar foto’s, video’s en muziek op dE sd-kaart. En vaak krijg ik een voorstel van m’n telefoon om apps over te plaatsen naar de sd-kaart om ruimte te besparen, maar dat wil ik niet eens. Apps draaien en laden véél sneller als ze vanaf het interne geheugen van de apparaat worden geladen!

  2. Wat een gedoe om niks. S6 heeft geen SD uitbreidingsmogelijkheden. Komen ze daar (deels) op terug, is het nog niet goed. Foto’s standaard de wolken in sturen via Google Foto’s/Drive. Mijn Note 4 heeft standaard 32GB en dat is ruim voldoende voor mijn apps/games. Waarom ik dan toch een 32GB kaartje er in heb? Muziek en films natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *